2017. már 23.

Dohányzóasztal ... akkor most mi lesz???

írta: 4ngelika
Dohányzóasztal ... akkor most mi lesz???

lack-dohanyzoasztal-feher_22519_pe107398_s4.JPG

Nekünk nem volt dohányzóasztalunk. Igen, így nőttek fel a gyerekek. Vagyis volt, ha az IKEA Lack asztal annak minősül, de azt mi kisasztalnak hívtuk és ennyi, semmi hivatalos bútorelnevezés, csak kisasztal. Volt hozzá két kis műanyag szék és amíg kicsik voltak ott rajzoltak, ettek, gyurmáztak, ilyenek.

 

Viszont most már felnőttek annyira, hogy lecseréljük a régi kanapékat. Állati jó az új, viszont amint a helyére került, én jó hangosan megállapítottam, hogy....

Kell most már ide egy dohányzóasztal!

cigi.jpgHát a gyerekek döbbent tekintetét nehéz lenne leírni, amikor meghallották, mire készülök. Dohányzó?????? A kicsi kimondottan meg volt rökönyödve, hogy akkor most mi dohányozni fogunk????  Na és akkor megértettem, hogy mi a baj. Jaaaj, neeem, dehogy! :-)

 Igazából tényleg fogalmam sincs, hogy miért hívják dohányzóasztalnak. A dohányzás káros, halált okoz, csak eldugott helyeken, gyermek jelenléte nélkül lehet megvenni, erre meg minden bútorbolt dugig van ilyen cselekedetre buzdító asztalokkal. Ennyi erővel lehetne füvezőasztal is vagy piálóasztal is. :-)

 dohanyzo_asztal.JPG

Tényleg azért lett volna a neve dohányzóasztal, mert arra használták? Ha valaki tudja a választ, akkor nyugodtan kommentelje. :-)

Szólj hozzá