2017. már 20.

HÉTFŐ: Nem akarok iskolába menni!!!!

írta: 4ngelika
HÉTFŐ: Nem akarok iskolába menni!!!!

miert.JPG

Hétfő reggel. Ez a hír nálunk nem éri ám váratlanul a gyermeket, előző este tájékoztatjuk a naptár és hold pontos állásáról, most tetézve azzal, hogy hétfőn palacsinta nap is van a suliban éééééés, mi gondos és jó szülők módjára pénzt is adunk neki dögivel ahhoz, hogy teleehesse magát palacsintával. Hát nem szuper iskolába járni??? Hát nem.

zen_tao_stones_wallpaper_balance_peace.jpg

Friss tavaszi napra ébredtünk, és az én 11 éves fiú magzatom vérmedvére hasonlító hangon dünnyögi a takarója alatt, hogy „Nem akarok iskolába menni!!! Utálom, elegem van belőle!!!” Pedig hát hol van még a diploma aranyom, át kéne ezt gondolni.  Mert hát én megőrizvén madárcsicsergős fene jó hangulatomat, úgy döntöttem, hogy eme hozzáfűzéseit ma reggel bizony lesz..rom. Őrült zen hangulatban folytatom a készülődést, a kicsi némileg döcögősen, de szintén. Gondolom úgy van vele, hogy a nagyot már úgysem tudja felülmúlni, szóval kár több energiát vinni az ellenállásba.
Persze közben a Férjet nyugtatom, suttogva tájékoztatom a ma reggeli stratégiámról, ő meg simán testbeszéddel és mutogatva tájékoztat róla, hogy „Rendben szívem, úgy lesz, ahogy te akarod, te vagy a főnök.”. Dörzsöljük a tenyerünket, jól át lesz verve a kamaszodó kiskamasz. Hogy mi mekkora furfangos szülők vagyunk.
Elkészülünk, vesszük a cipőinket, a nagy még mindig ágyban, meg se moccan.

Kabát, táskák, 17 kg papír a papírgyűjtésre és indulás!

Megyünk. Megbeszéljük, hogy tutira be fog menni suliba. De azért menjünk vissza ellenőrizni, biztos ami tuti. Leadjuk a papírt. Átvevő leányzó kérdezi, hogy melyik osztályhoz írja. Mondom, hogy fele-fele a 2A és az 5D. Leányka gondolkodik, megkérdezi az egyik srácot, hogy 17-nek mennyi a fele. Nem jön válasz, kisegítem, a 8 és féllel és húzunk dolgozni. Mondjuk ez is egy felesleges kör volt, éppen kb. 4 tonnányi papírt pakolnak ki egy csurig rakott egyterűből. Én meg ott két szatyorban viszem a 17 kilómat, röhej, halottnak a csók. De mindegy, a részvétel a fontos.

Az órámra pillantva enyhén dühöngök, hogy ha visszamegyek, akkor a büdös kölök miatt el fogok késni. Hirtelen bekeményítek, közlöm Férjjel, hogy nem, nem megyünk vissza, de ha nem megy suliba, akkor élete végéig bánni fogja. Persze a troli az orrom előtt húz el, várom a következőt. Soká jön. Végre meglátom, közelít. De ekkor elhatározom, hogy a franc egye meg, csak visszamegyek. A gyermek elkeseredéseit komolyan kell venni, mi van ha hülyeséget csinál? Meg bezárta e rendesen az ajtót, meg berakta e a hűtőbe a reggelire kikészített sülthúsos szendvicset. Férj süttötte hétvégén, mennyei lett, minden grammja kincs.

Elindulok vissza, és ha otthon találom, simán agyonütöm …. És lám ki jön szembe a másik irányból? A Férj. Mosolygunk egymásra és együtt felmegyünk. Közben folyamatosan arról beszélünk, hogy ha itthon van, agyonütöm..- Nem, nem ütöd agyon… - De minimum 30 évre időzáras széfbe teszem a számítógépét. – Jó, azt lehet.

Nyitjuk az ajtót, zárva…. kettőre zárta… nemhiába, a mi gyerekünk.

Belépünk… elment suliba… nemhiába, a mi gyerekünk.

A tornazsákját bezzeg itthon hagyta… Nemhiába, a mi gyerekünk.  

Szólj hozzá